Radno vreme: 8.00-20.00 Pon-Pet; 8.00-16.00 Sub
Pozovite nas 011 3542785

Operacija ušiju

Operacija ušiju

Korekcija ušiju- otoplastika

Korekcija ušiju ili otoplastika, je estetski hiruški zahvat kojim se uspešno i trajno otklanja problem klempavih ili deformisanih  ušiju.,

Operativna tehnika korekcije ušiju

Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji, a po potrebi, kod manje dece, i u opštoj anesteziji.

Operacija traje oko 1 h. Hiruški rez se izvodi sa zadnje strane uva. Osim kože, vrši se i modeliranje hrskavice u cilju kreiranja nove forme ušnih školjki. Obzirom da je rez na zadnjoj strani uva u kanalu, šav i ožiljci nisu vidljivi.

Nakon operacije ušiju, pacijent nosi imobilizacioni elastični zavoj 5-7 dana, kada se isti skida i dozvoljava se pranje kose. Preporučuje se nošenje sportske elastične trake pri spavanju tri nedelje posle skidanja zavoja. Konac se skida 10-12 dana od operacije.

Oporavak posle operacije ušiju

Operativni zahvat je vrlo malo bolan. Retke su komplikacije. Deca od 6 godina starosti su potpuno zrela za korekciju ušiju. Do 10 godina je neophodna totalna anestezija.

Savet: Pre polaska u školu, ukoliko ima indikacija, uši treba korigovati. To je najmanja trauma za decu, te nema uticaja na dalju socijalizaciju. Korigovanje ušiju kod male dece lepljenjem flastera nije moguće.