Radno vreme: 8.00-20.00 Pon-Pet; 8.00-16.00 Sub
Pozovite nas 011 3542785

Podizanje sa povećanjem grudi

Podizanje sa povećanjem grudi

Varijacije u težini, kao i dojenje često dovode do opuštanja dojki koje pacijentkinje opisuju kao prazne vrećice. Operacija podizanja grudi  uspešno rešava taj problem, te vraća lep i popunjen dekolte.

Operativna tehnika podizanja i uvećanja grudi

Ova operacija podrazumeva ubacivanje mamarnih silikonskih implantata različitog oblika i veličine, te istovremeno podizanje  dojki na normalan, viši nivo.  Moguće je obaviti intervenciju i takozvanom autoaugmentacijom gde se koristi samo tkivo dojke, bez implantata ukoliko ga ima dovoljno za novi izgled. Kod nas u bolnici, u slučaju potrebe, koristimo specijalnu hiruršku tehniku gde uz podizanje grudi i postavljanje silikonskih implantata, koristimo i sopstveno masno tkivo, a sve u cilju dobijanja odličnih postoperativnih rezultata.

Ožiljak je obično oko same areole, a kada se radi o jako ptotičnim (visećim dojkama) postoji i dodatni vertikalni i inframamarni rez. Nakon nekoliko meseci, ožiljci postaju znatno manje vidljivi.

Operacija podizanja i uvećanja grudi se izvodi u opštoj anesteziji i traje oko 2-3 sata.

Oporavak nakon podizanja grudi

Pacijent se otpušta kući posle 24 h, sa ili bez drenova, ukoliko su u toku operacije postavljeni.

Ovom operacijom uklanjamo višak kože oko areole, a ceo kompleks areole i bradavice podižemo na viši nivo.U postoperativnom toku, postoje izvesni bolovi koji su praćeni otocima, a neretko i hematomima koji se povlače u roku od desetak dana.

Konci oko areole se skidaju za 10 dana, mada su najčešće intradermalni i resorbtivni, te nema potrebe za skidanjem.

Komplikacije kod podizanja grudi

Posle operacije podizanja grudi, uvek ostaju manje ili više vidljivi ožiljci koje je nekada potrebno i korigovati. Ne postoji garancija da će funkcija dojenja biti očuvana. Preosetljivost bradavica i otok prolaze kroz nekoliko nedelja. Usled slabog kvaliteta kože i potkožnog tkiva, postoji mogućnost da dođe do spuštanja dojki u izvesnoj meri, te je nekada potrebna dodatna operacija, sa ciljem dobijanja što boljeg estetskog rezultata.