Radno vreme: 8.00-20.00 Pon-Pet; 8.00-16.00 Sub
Pozovite nas 011 3542785

Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri

hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri su savremena metoda koja pruža brzo, jednostavno i pre svega bezbedno rešenje za postizanje mladalačkog izgleda i korigovanje estetskih nedostataka lica. U današnje vreme, kada je izgled postao odraz unutrašnjeg zadovoljstva i samopouzdanja, hijaluronski fileri predstavljaju revolucionarni pristup očuvanju lepote i svežine kože.

Šta su hijaluronski fileri?

Hijaluronski fileri su biorazgradivi, prozirni i sterilni gelovi napravljeni od hijaluronske kiseline, koja je prirodno prisutna u našem organizmu. Zbog svoje sposobnosti da privlači i zadržava vodu, hijaluronska kiselina pruža hidrataciju kože, daje joj volumen i poboljšava elastičnost. Kada se koristi u formi filera, hijaluronska kiselina efikasno ispravlja bore, vraća volumen i definiciju licu, te poboljšava ukupan izgled kože, sve uz minimalan rizik od alergijskih reakcija.

Kada se preporučuje upotreba hijaluronskih filera?

Hijaluronski fileri su izuzetno popularni zbog svoje univerzalne primene – od podmlađivanja do korekcije različitih estetskih nedostataka. Optimalno je započeti tretmane kada se pojave prve fine linije i bore, što omogućava lakšu korekciju i sprečava dalje produbljivanje bora. Takođe, fileri se koriste za korekciju ožiljaka, konturiranje obraza i brade, povećanje usana, kao i za vraćanje volumena i definicije licu koje s godinama gubi svoju prirodnu punoću i elastičnost.

Prednosti hijaluronskih filera

Hijaluronski fileri predstavljaju jedno od najpopularnijih rešenja u svetu estetske medicine zbog brojnih prednosti koje nude:

  • Prirodnost i bezbednost: S obzirom da je hijaluronska kiselina prirodno prisutna u našem organizmu, tretman hijaluronskim filerima je izuzetno bezbedan, sa minimalnim rizikom od alergijskih reakcija. Ovi fileri su biorazgradivi, što znači da se prirodno razgrađuju i apsorbuju u telu.
  • Vidljivi i odmah uočljivi rezultati: Efekti tretmana su odmah vidljivi, što pacijentima pruža instant zadovoljstvo poboljšanjem izgleda kože i lica. Rezultati mogu varirati u zavisnosti od tretirane regije, ali se obično održavaju od 6 meseci do 2 godine.
  • Minimalno invazivna procedura: Za razliku od hirurških zahvata, tretman hijaluronskim filerima je minimalno invazivan, što znači manji oporavak i mogućnost nastavka dnevnih aktivnosti odmah nakon tretmana.
  • Poboljšanje kvaliteta kože: Pored popunjavanja bora i vraćanja volumena, hijaluronski fileri takođe hidriraju kožu i poboljšavaju njen tonus i teksturu, čineći je sjajnijom i zategnutijom.
  • Prilagodljivost i individualni pristup: Tretmani hijaluronskim filerima mogu se prilagoditi specifičnim potrebama i željama svakog pacijenta, omogućavajući precizno ciljanje različitih oblasti lica za postizanje optimalnih rezultata.

Zahvaljujući ovim prednostima, hijaluronski fileri su postali izbor broj jedan za mnoge pacijente koji žele da osveže svoj izgled i vrate mladalačku punoću svom licu, uz očuvanje prirodnih karakteristika i izraza.

Procedura tretmana

Tretman hijaluronskim filerima u bolnici Adonis je pažljivo dizajniran proces koji pruža maksimalnu udobnost, sigurnost i zadovoljstvo našim pacijentima. Evo kako izgleda procedura od početka do kraja:

 Konsultacije

Prvi korak je detaljna konsultacija sa našim specijalistom estetske medicine. Ovde se razgovara o vašim estetskim ciljevima, pregleda stanje kože i lica, te se na osnovu toga predlaže najadekvatniji plan tretmana. Važno je da se tokom konsultacija upoznate sa svim aspektima tretmana, uključujući očekivane rezultate, moguće neželjene efekte i trajanje efekata.

 Priprema

Pre samog tretmana, lice se temeljno čisti i dezinfikuje kako bi se osigurala higijena i smanjio rizik od infekcija. Na regije koje će biti tretirane nanosi se lokalni anestetik u obliku kreme ili gela, kako bi se osigurala bezbolnost tretmana.

 Aplikacija filera

Nakon što anestetik počne da deluje, hijaluronski filer se pažljivo i precizno injektuje u ciljane regije pomoću tanke igle ili kanile. Specijalista koristi posebne tehnike ubrizgavanja kako bi se postigli željeni efekti – bilo da je reč o popunjavanju bora, konturisanju lica ili povećanju volumena usana.

 Post-tretmanska nega

Po završetku tretmana, možete odmah nastaviti sa svojim uobičajenim aktivnostima. Međutim, preporučuje se izbegavanje napornih vežbi, saune, i direktnog izlaganja suncu nekoliko dana nakon tretmana. U slučaju pojave blagog otoka ili modrica, mogu se primeniti hladne obloge, ali direktno stavljanje leda na tretiranu regiju nije preporučljivo.

Praćenje i dodatne korekcije

Nakon tretmana, potrebno je jedno praćenje kod specijaliste kako bi se ocenili rezultati i po potrebi napravile dodatne korekcije. Efekti tretmana hijaluronskim filerima su dugotrajni, ali ne i trajni, što znači da se tretman može ponoviti nakon određenog perioda kako bi se održali rezultati.

Nega kože nakon tretmana

Nakon tretmana hijaluronskim filerima, važno je posvetiti pažnju negi kože kako bi se osigurali optimalni i dugotrajni rezultati. Evo nekoliko ključnih preporuka:

  • Izbegavanje direktnog izlaganja suncu: Kako bi se smanjio rizik od iritacije i obezbedila dugotrajnost rezultata, izbegavajte direktno izlaganje suncu i koristite kreme sa visokim zaštitnim faktorom (SPF) narednih nekoliko nedelja nakon tretmana.
  • Hidratacija: Održavanje kože hidriranom ključno je za brz oporavak. Koristite blage, hidratantne kreme koje će pomoći u smirivanju kože i održavanju njenog zdravlja.
  • Nežno čišćenje: Koristite blage čistače bez alkohola i izbegavajte upotrebu abrazivnih pilinga kako biste izbegli iritaciju tretiranih područja.
  • Izbegavanje napornih aktivnosti: Preporučuje se izbegavanje napornih fizičkih aktivnosti i saune nekoliko dana nakon tretmana kako bi se smanjio rizik od otoka i modrica.

Pratite sve post-tretmanske savete kako biste osigurali najbolje moguće rezultate i brz oporavak.

Česta pitanja i zablude

 Da li su hijaluronski fileri trajno rešenje?

Ne, efekti hijaluronskih filera su dugotrajni ali ne i trajni. U zavisnosti od tretirane regije, rezultati mogu trajati od 6 meseci do 2 godine, nakon čega je moguće obnoviti tretman kako bi se održali rezultati.

 Da li su hijaluronski fileri bolni?

Tretmani se obično izvode uz lokalnu anesteziju, što tretman čini minimalno bolnim ili potpuno bezbolnim. Osetljivost može varirati od osobe do osobe, ali većina pacijenata izveštava o vrlo malom ili nikakvom osećaju nelagodnosti.

Mogu li hijaluronski fileri izazvati alergijske reakcije?

Iako je hijaluronska kiselina prirodno prisutna u ljudskom organizmu, što minimizira rizik od alergijskih reakcija, postoji minimalna šansa za alergije, posebno kod osoba sa prethodnim alergijskim reakcijama na dermalne filere.

Za sve dodatne informacije, nedoumice ili specifična pitanja u vezi sa tretmanom hijaluronskim filerima, slobodno se obratite našem stručnom timu u bolnici Adonis. Naš cilj je da pružimo sve potrebne informacije kako biste se osećali sigurno i informisano pre, tokom, i nakon tretmana.

Zakazivanje konsultacija i tretmana

Ako ste spremni da unapredite svoj izgled i povratite mladalačku svežinu svoje kože, bolnica Adonis je pravo mesto za vas. Naš tim iskusnih stručnjaka za estetsku medicinu je tu da vam pruži personalizovani pristup i najkvalitetniju negu.