Radno vreme: 8.00-20.00 Pon-Pet; 8.00-16.00 Sub
Pozovite nas 011 3542785

Morpheus 8 tretman

Morpheus 8 tretman

 

Morpheus 8 je revolucionarni tretman u estetskoj medicini koji kombinuje mikroiglice i radiofrekventnu energiju kako bi zategao i remodelirao kožu. Ovaj tretman se koristi za neinvazivno podmlađivanje kože, poboljšanje teksture i tonusa, smanjenje bora, ožiljaka od akni i strija, te zatezanje opuštene kože na licu i telu​.

Tehnologija iza Morpheus 8 uključuje upotrebu mikroiglica koje prodiru u kožu, stvarajući mikroskopske kanale. Kroz te kanale, radiofrekventna energija dospeva do dubljih slojeva kože, stimulirajući proizvodnju kolagena i elastina. Ovaj proces rezultira čvršćom i glađom kožom, sa vidljivim poboljšanjima već nakon prvog tretmana​.

Kako funkcioniše tretman?

Kombinacija mikroiglica i radiofrekvencije je ključna za uspeh Morpheus 8 tretmana. Mikroiglice prodiru u kožu na kontrolisanoj dubini, omogućavajući radiofrekventnoj energiji da deluje na dublje slojeve tkiva. Ovo ne samo da zateže površinske slojeve kože, već i remodelira potkožno tkivo, pružajući dugotrajne rezultate​.

Koje probleme rešava Morpheus 8?

Morpheus 8 je efikasan za rešavanje različitih estetskih problema i može se koristiti na licu, vratu i telu. Neki od ključnih problema koje ovaj tretman rešava uključuju:

   • Opuštena koža: Zatezanje i podizanje opuštene kože na licu, vratu, nadlakticama, stomaku, butinama i drugim delovima tela​.

   • Bore i fine linije: Smanjenje vidljivosti bora i finih linija na licu i vratu, kao i u dekolteu​.

   • Ožiljci od akni i strije: Poboljšanje teksture kože i smanjenje ožiljaka od akni, strija i drugih nepravilnosti na koži​.

   • Celulit i masne naslage: Redukcija celulita i oblikovanje tela kroz smanjenje masnih naslaga, posebno u predelu podbratka i stomaka​.

  • Poboljšanje teksture i tonusa kože: Ujednačavanje teksture kože, smanjenje proširenih pora i poboljšanje ukupnog tonusa kože​.

Idealni kandidati za Morpheus 8

Morpheus 8 je pogodan za različite tipove kože i može se prilagoditi specifičnim potrebama pacijenata. Idealan kandidat za ovaj tretman je osoba koja:

   • Primećuje prve znakove starenja i želi da zategne opuštenu kožu bez hirurške intervencije​​.

   • Ima ožiljke od akni, strije ili proširene pore i želi da poboljša teksturu svoje kože​​.

  • Traži neinvazivan tretman sa minimalnim periodom oporavka i dugotrajnim rezultatima​​.

Ovaj tretman je posebno popularan među osobama koje žele suptilne, ali vidljive rezultate bez potrebe za dugim oporavkom i rizicima povezanim sa hirurškim zahvatima.

Kako izgleda procedura?

Morpheus 8 tretman se sastoji od nekoliko koraka koji osiguravaju efikasnost i minimalnu nelagodnost za pacijente. Evo kako izgleda procedura:

  1. Priprema kože:

   • Pre početka tretmana, koža se temeljno čisti kako bi se uklonile nečistoće i bakterije.

  • Na tretiranu oblast nanosi se topikalna anestezija (krema) kako bi se smanjila nelagodnost tokom postupka. Anestezija obično deluje oko 20-40 minuta​.

  1. Sam tretman:

   • Kada anestezija počne da deluje, specijalista koristi Morpheus 8 uređaj za tretman. Mikroiglice prodiru u kožu na unapred podešenu dubinu, stvarajući mikroskopske kanale kroz koje se isporučuje radiofrekventna energija​.

  • Tretman obično traje između 15 i 30 minuta, u zavisnosti od veličine i broja regija koje se tretiraju​.

  1. Oporavak:

   • Nakon tretmana, može se javiti blago crvenilo i otečenost koje obično nestaju u roku od 24-48 sati.

  • Preporučuje se izbegavanje direktnog izlaganja suncu, korišćenje solarijuma, saune i teretane najmanje 48 sati nakon tretmana. Takođe, treba izbegavati nanošenje šminke kako bi se izbegla iritacija i infekcija tretirane oblasti​​.

Rezultati i broj Morpheus 8 tretmana

Morpheus 8 tretman pruža vidljive rezultate već nakon prvog tretmana, ali za postizanje optimalnih rezultata preporučuje se serija tretmana.

   1. Kada se vide prvi rezultati:
      • Prvi rezultati su često vidljivi već nakon 2-3 nedelje, kada počinje formiranje novog kolagena i elastina u koži​​.

     • Potpuni rezultati postaju vidljivi nakon 3-6 meseci, jer se proces remodeliranja kože nastavlja tokom tog perioda​.

   1. Preporučeni broj tretmana:
      • Većina pacijenata postiže najbolje rezultate sa 3-4 tretmana, koji se obično rade u razmacima od 4-6 nedelja​.

     • Broj potrebnih tretmana može varirati u zavisnosti od specifičnih potreba i stanja kože pacijenta. Tokom konsultacija sa stručnjakom može se napraviti individualni plan tretmana​.

  1. Dugotrajnost rezultata:
     • Rezultati Morpheus 8 tretmana su dugotrajni, ali zbog prirodnog procesa starenja kože, preporučuje se ponavljanje tretmana jednom godišnje kako bi se održali optimalni rezultati​.

    • Pravilna nega kože, uključujući korišćenje krema sa zaštitnim faktorom, uravnotežena ishrana i redovna fizička aktivnost, mogu doprineti dugoročnom održavanju rezultata.

Prednosti i rizici

Prednosti Morpheus 8 tretmana:

Neinvazivnost:

Za razliku od hirurških zahvata kao što su lifting lica ili liposukcija, Morpheus 8 je neinvazivan tretman koji ne zahteva sečenje ili dug oporavak​.

Kratak period oporavka:

Većina pacijenata se vraća svojim svakodnevnim aktivnostima odmah nakon tretmana. Blago crvenilo i otečenost obično nestaju u roku od 24-48 sati​​.

Dugotrajni rezultati:

Rezultati Morpheus 8 tretmana mogu trajati dugo uz pravilnu negu kože i održavanje tretmana jednom godišnje. Ovaj tretman podstiče proizvodnju kolagena i elastina, što doprinosi dugoročnom poboljšanju kože.

Poboljšanje različitih stanja kože:

Efikasan je u smanjenju bora, strija, ožiljaka od akni, proširenih pora i celulita, kao i u zatezanju opuštene kože na licu i telu.

Univerzalnost:

Tretman je pogodan za sve tipove kože i može se prilagoditi različitim potrebama pacijenata. Bez obzira na tip kože ili problem, Morpheus 8 može doneti značajna poboljšanja​.

Potencijalni rizici i neželjeni efekti:

Blaga otečenost i crvenilo:

Nakon tretmana može se javiti blago crvenilo i otečenost, što obično prolazi u roku od nekoliko dana​.

Moguće iritacije:

Privremeno ljuštenje kože može se pojaviti kao rezultat mikroiglica, ali se to obično brzo povlači. Preporučuje se izbegavanje šminke i direktnog sunčevog zračenja kako bi se smanjio rizik od iritacije.

Rizik od infekcija:

Kao i kod svakog medicinskog tretmana, postoji mala šansa za infekcije. Pravilna nega kože nakon tretmana i poštovanje preporuka stručnjaka može minimizirati ovaj rizik​.

Promene u pigmentaciji:

Kada tretman izvodi iskusni lekar, rizik od hiperpigmentacije gotovo da ne postoji. Važno je samo pridržavati se svih post-proceduralnih uputstava.

Edukativni centar i stručnost

Mi smo edukativni centar za InMode tehnologiju, a naša dr Ivona Gačević je jedini regionalni edukator za Morpheus8, BodyTite i FaceTite procedure. Što znači da se tretmani u Adonis bolnici izvode pod nadzorom vrhunskih stručnjaka, što dodatno smanjuje rizik od komplikacija i garantuje najviše standarde u pružanju usluga.

Morpheus 8 je inovativan tretman koji pruža brojne prednosti u odnosu na tradicionalne metode zatezanja i podmlađivanja kože. Njegova neinvazivna priroda, kratko vreme oporavka i dugotrajni rezultati čine ga popularnim izborom među osobama koje traže efikasna rešenja za estetske probleme. Sa minimalnim rizicima i mogućnošću prilagođavanja različitim tipovima kože, Morpheus 8 je idealan za sve koji žele poboljšati izgled i kvalitet svoje kože.

Ukoliko ste zainteresovani za Morpheus 8 tretman, preporučujemo da zakažete konsultacije sa našim stručnjacima kako biste dobili sve potrebne informacije i saznali više o tome kako ovaj tretman može pomoći baš vama. Ne čekajte – poboljšajte izgled svoje kože i povratite samopouzdanje već danas!