Radno vreme: 8.00-20.00 Pon-Pet; 8.00-16.00 Sub
Pozovite nas 011 3542785

Operacija kapaka

Operacija kapaka

Operacija očnih kapaka

Korekcija očnih kapaka ili blefaroplastika predstavlja uklanjanje viška kože i masnog tkiva se predela gornjih ili donjih očnih kapaka. Radi se o jednoj od najtraženijih operacija u plastičnoj hirurgiji, koja sem što vraća mladolik i jedriji izgled, često rešava i funkcionalni problem smetnji sa vidom kopd prisustva veće ptoze (spuštenosti) kapaka.

Operativna tehnika očnih kapaka

Operacija kapaka se radi najčešće u lokalnoj anesteziji, nije bolna, a pacijent istoga dana odlazi kući.

U narednim danima moguća je pojava otoka i hematoma, koji se u najvećem procentu gube već u roku od deset dana. Tokom ovog perioda, pacijent može normalno da funkcioniše, a hirurg vrlo često prepisuje korišćenje lekova koji će ubrzati nestanak otoka.

Konci se odstranjuju 5-7 dana nakon operacije, a ožiljak postaje gotovo nevidljiv već za nekoliko nedelja.

Ova operacija se često kombinuje sa face liftingom, odnosno zatezanjem lica i vrata koji u kombinaciji daju odličan estetski rezultat podmlađenog i osveženog izgleda.

U istom aktu moguće je korigovati i eventualnu spuštenost obrva koristeći tehniku “brow lift-a”.

Komplikacije kod korekcije kapaka

Vrlo je važno opredeliti se za iskusnog hirurga i dobru operativnu tehniku, jer prenaglašene korekcije, naročito na donjim kapcima, vrlo često dovode do postoperativnih komplikacija, najčešće ektropiona, koji predstavlja veliki funkcionalni problem.